Tasker med Rose gold foil!

Tasker med Rose gold foil!

Lette teknikker med Foil.

Hermed endnu et indlæg fra mig med de lækre tasker fra concord and 9th. Denne gang lavet i et super skønt designark Lavender Frost – Hidden Truth – 848972  fra Prima. Papiret har en lille bitte snert af rosegold i de fine tern.

Det smukke papir gav mig lyst til at lege lidt med forskellige begynder teknikker, hvor man med få og enkle midler kan tilføje dekorative detaljer med folie og en almindelig lamineringsmaskine.

Transfer Gel!

På den første taske har jeg brugt decofoil Transfer Gel Duo og smurt det på den udstansede taske gennem en hjemmelavet stencil (du kan bruge en hvilken som helst). Denne minder meget om Tim Holtz Stencil Floral THSo77.  Transfer gel tørrer op transparent og bevarer en vis klæbrighed. Stencil rengøres i lunken vand med det samme.

Når geléen er tørret lægger jeg et stykke Rose gold Minc Foil fra Heidi swapp hen over motivet. Derefter et stykke alm karton under tasken. Nu anbringes alle tre lag i et stykke foldet madpakke papir og køres igennem den forvarmede laminerings maskine.

I varmen bliver geléen superklæbende igen og fæstner folien til motivet. Lad det afkøle let og løft foliestykket af igen. Den smukkeste rose fremstår nu i det mest funklende Rose Gold. Så er der vist glimmer nok på den taske!!

Øvrige materialer til taskerne:

Sizzix Opulent Cardstock Pack, Rose Gold 664534, Jeg har brugt Brushed Metal til bøjlen, ringene, og det lille pyntehjerte. Til påhæftning, hjørner, lukningen, den runde hjerte tag samt den søde tassel har jeg brugt Pearl fra sammen pakke. På den lille fane fra Simple and basic SBD032 har jeg stemplet med #Snart Voksen fra NHHDesigns nye super anvendelige stempelsæt NHHC047.

Blomster med Foil!

Jeg hører nok ikke til dem der laver mange blomster, men denne her fra 4Enscrap har dog fundet vej til mit hjerte.

Min idé var at føje lette markeringer af den smukke blanke folie til disse lag-opbyggede blomster. Die sættet består at 6 størrelser og jeg udstandser et sæt i pearl fra Opulent Cardstock Pack, rose gold, og et sæt i kraftig vellum.

Først stryger jeg hver blomst med Versamark skråt ud over kanten. Dernæst lægger jeg blomsterne på et stykke karton (ca A6) i “Madpakke-papir-folderen”. Folien pladseres ovenpå de let klæbrige blomster og til slut køres det en tur gennem lamineringsmaskinen.

Blomsterne rundes efter smag og samles i tre lag med skiftevis karton og vellum. Pyntes i midten med halvperler og microbeads.

 

 

 

 

Distress Resist Spray!

Den sidste metode jeg prøvede af var Resist Spray Den sprayes blot direkte på f.eks en udstandset tekst som denne TILLYKKE. Lad den tørre let (mens jeg rensede spray-dysen fra flasken) læg foil henover og kør gennem lamineringsmaskinen på samme måde som ved de forringe metoder.

Det kan godt være svært at fange glansen i det færdige resultat, men på denne lille video kan man tydeligt se hvor blank og spejlende det bliver.

De små blade og grene er også fra 4Enscrap. Et stykke silkepapir der gemmer på en lille gave eller et gavekort fuldender gaven som nu er klar til en ny ejer.

Hvis du er i tvivl om udstandsning og samling af tasken, vil jeg henvise til mit forrige blog indlæg. Desuden kan jeg varmt anbefale designerens egen inspirerende video.

Jeg håber I er blevet inspireret og ligesom jeg har fået lyst til at lege mere med folie. Der findes så mange forskellige inspirerende teknikker på nettet. Jeg er i hvert fald kun lige begyndt…

Rigtig god fornøjelse og dejlig sommer herfra.

Pas godt på jer selv og hinanden. <3

Helene.

 

 

Skriv en kommentar