Påskekort

Påskekort

…eller bare en snert af længsel efter foråret.

Jeg har længe haft en ide om at lave en fuglerede. Det skulle være noget simpelt, men stadig sjovt at lave. Dette projekt bliver til et kort. Til basen har jeg brugt akvarelpapir, samt mønstret stykke af designpapir fra Kaisercraft. Akvarelarket er sprøjtet tilfældigt med lyserød akvarelfarve, kvast er lavet af broderigarn og fuglerede af sisal. De grønne blade, fjer og bølge er standset ud. Æg er formet af hvidt ler.

Den ene rose er lavet af det samme stykke mønstret designpapir, som går til basen, for at skabe sammenhørlighed. Kanterne på rosebladene er smurt ind i gesso. Jeg har læst et sted, at man altid skal give blomsterne lidt af den hvide gesso på, dermed bliver blomsterne bragt til livs. Det synes jeg, fungerer ganske rigtigt.

De to andre roser er standset ud af det tykke akvarelpapir, som fik tilfældige penselstrøg med lyserødt. Efter mange forskellige forsøg på at lave blomster kom jeg frem til, at 4 sammensatte blomster fungerer bedst. Det er lige meget, hvilke skabeloner/die man bruger til blomster. De skal bare variere lidt i størrelsen. Rosebladene er bukket med penselskaftet og fingrene. Her er der et nærbillede af korttilbehøret.

Så skal det hele sættes sammen. Jeg begyndte med et mønstret ark, dernæst akvarelpapiret og den udstansede hvide bølge. Kvasten er limet på to steder, men kan stadig bevæge sig, afhængigt af, hvordan man holder kortet. Ovenpå al den herlighed har jeg sat roser og de grønne blade på.

Der er limet et par stykker tykt karton under fuglereden for at hæve den op på det samme niveau, som blomsterne. Æggene har fået små penselstrøg af grå farve for at gøre dem mere naturtro. En lille fjer i reden og i bunden af kortet, som om den svæver. Kortet har fået en finish med Enamel Dots og sprøjtet med hvid akryl til sidst.

Mvh Nataliya Kobina


Materialeliste:

                       

 

Skriv en kommentar