Mixed Media tags med guld.

Mixed Media tags med guld.

Nye teknikker

Når jeg skal lege med nye teknikker, kan jeg godt lide at prøve dem af på tags. Det er mere overskueligt end på en stor side i min artjournal, og det er ikke helt så ærgerligt, hvis det ikke bliver som forventet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg er lidt vild med guld, og det gold foil der ses så mange steder for tiden. Jeg har fået fat i noget deco foil transfer gel, som man kan bruge sammen med deco foil i alle farver. Jeg ville prøve at bruge det sammen med stencils, for at se, hvordan det fungerer, og kommer til at se ud.

 

 

 

 

 

 

 

 

Først lavede jeg en baggrund på mine tags. På et par af tagsene startede jeg med en smule gesso, uden at dække det hele. Og på de to andre gav jeg ingen gesso. Tagsene har jeg denne gang klippet ud af akvarelpapir, da jeg var løbet tør for Tim Holtz tags. Til baggrund har jeg brugt Archival Inks, som jeg har lagt på med det runde blending tool. Da det var tørt, (Det tog ikke lang tid, det var næsten tørt med det samme) tog jeg et par stencils, som jeg brugte til at lave lidt mønster med. Jeg brugte bare de samme farver som jeg havde i baggrunden.

På et af tagsene stemplede jeg med sort Archival Ink, og brugte en lille smule sort Distress Paint med en stencil i kanten for at se, hvordan det ville reagere.

 

 

 

 

 

 

 

 

Endelig puttede jeg deco foil transfer gel på med en stencil. Her har jeg fundet ud af, at det er en god ide at bruge tynde stencils som for eksempel dem fra Tim Holtz, da der ikke skal for meget gel på. Det skal tørre i mindst en time, indtil det er helt klart, før man kan gå videre med det. Når gelen er tørret helt klart op, kan man putte deco foil over i den ønskede farve. Jeg valgte guld, og så skal det køres igennem en varme laminater. Jeg har en gammel en jeg brugte, og det fungerede fint. Varmen aktiverer gelen, der bliver en slags lim, som folien så sætter sig fast på.

Det gik nogenlunde med de fleste tags, men et af dem blev ikke som forventet. Der blev folien siddende flere steder, end jeg havde puttet transfer gel på. Men det blev nu meget flot alligevel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg håber I har fået lyst til og mod på at kaste jeg ud i at lege med Transfer Gel og deco foil. Det giver nogle helt fantastiske effekter. Man kan også få en pen til deco foil. Den fungerer fint, og her behøver man ikke en laminater.

Mange hilsner Maria

Skriv en kommentar