Mixed media layout Riddersholm Woodlands

Mixed media layout Riddersholm Woodlands

Mixed media layout – step by step

Jeg har længe beundret det nye serie Woodlands fra Riddersholm design, da jeg synes at motiverne er så skønne. Jeg var så heldig at få den i gaven, og nu skulle den afprøves. De fleste kreationer, jeg har set hidtil, var til “drenge” anledninger. Jeg ville gerne inkorporere papiret i en piget design, med blomster, blade og pastel farver.

Dette projekt er et mixed media layout 30×30 cm. Jeg har valgt et ark “Stray” med træ- og polka dot baggrund, som allerede egner sig rigtig godt til mixed media. På arket kan man se farvesplat og stemplede sommerfugle. Når man skal arbejde videre med andre media, kan det anbefales at komme et lag gesso på. Her kan der ses, at gesso’en er smurt med et spatel, ret tilfældige steder. Dette lag behøver ikke at være perfekt.

Gothriftycrafter Riddersholm design Woodlands layout mixed media gesso background

Når gesso’en er tør, er det tid til at arbejde med næste lag. Jeg har planlagt på forhånd, hvor et billede skal placeres på layoutet. Derefter har jeg kommet modelling paste på igennem en stencil. For at sikre, at alt er tørret grundigt igennem, har jeg brugt en varmluftspistol.

Gothriftycrafter Riddersholm design Woodlands layout mixed media gesso stencil mask modelling paste

Dernæst, bygger jeg videre på. Jeg farverlægger tilfældige steder med akvarel i pastel farver, og puster på vandropper for at få dem til at “løbe” op og ned ad papiret. Jeg limer stykker ostelærred på de steder, hvor der er kommet et mønster med modelling paste på. Jeg farvelægger ikke ostelærredet med vilje, da jeg synes, at hvid farve passer til baggrunden og skaber lethed i kompositionen.

Gothriftycrafter Riddersholm design Woodlands layout mixed media gesso stencil mask modelling paste water color splashes

Fussy cutting – akvarelblade

Som pynt, ville jeg gerne bruge blade i forskellige størrelser. Jeg besluttede mig for at tegne dem selv og farvelægge med akvarel. Først maler man alle bladene med vand, og derefter kommer man farver på. Jeg brugte de samme farver, som går igennem hele Woodland kollektionen – blå, grøn, brun. Man behøver ikke at passe på streger, da man alligevel klipper bladene ud.

Gothriftycrafter Riddersholm design Woodlands layout mixed media water color leaves

For at binde farvene sammen med det valgte billede og fremhæve kanterne, har jeg tegnet dem sort og derefter klippede ud (fussy cut).

Gothriftycrafter Riddersholm design Woodlands layout mixed media water color leaves fussy cutting

Generalprøve af layoutet

Lige før jeg limer det hele på, prøver jeg at sammensætte kompositionen. Jeg har valgt at udstanse flere blade og fandt et ark fra Studio Light, Romantic Botanic, som matchede Woodlands tema. Jeg har tegnet kanterne på dem også med sort. Sommerfugle, natsværmer, teksterne “special” & “Beautiful day” kommer også fra Riddersholm, der er klippet ud af et tag. Blå blomster er håndlavede af foamiran, distressed med en blå sværte. Jeg har senere også tilføjet hvide foamiran blomster.

Gothriftycrafter riddersholm layout

 

Det færdige mixed media layout blev yderligere pyntet med flere forskellige elementer. I stedet for at sprøjte med sort farve, har jeg flere steder limet sorte sequins på. Jeg har brugt de sorte ølkapsler med en cabochon på, lidt bær, rhinsten og gennemsigtige dots, således at det ligner, som om der er morgendug på bladene. For at skabe dimension og gør bladene mere livagtige, har jeg brugt en penselskaft til lige at bukke dem lidt omkring, både indad på nogle og udad på resten.

Gothriftycrafter Riddersholm design Woodlands layout mixed media fussy cut drops sequins leaves foamiran flowers bottle cap cabochon

Her kommer der flere nærbilleder.

Gothriftycrafter Riddersholm design Woodlands layout mixed media fussy cut drops sequins leaves foamiran flowers beer cap cabochon close up

Gothriftycrafter Riddersholm design Woodlands layout mixed media fussy cut beer cap
Gothriftycrafter Riddersholm design Woodlands layout mixed media fussy cut drops sequins leaves foamiran flowers beer cap cabochin berries close up

Jeg håber, I har fået lidt inspiration med herfra.

Mange hilsner, Nataliya

 

GessoRhinsten Dixi Craft Baby pink

Skriv en kommentar