Mixed media – Et nyt Hobitik Art Journal projekt

Mixed media – Et nyt Hobitik Art Journal projekt

Hej Hobitik-venner

En dag hvor jeg besøgte Hobitik kom Lene luntende rundt om et af de mange stativer, i favnen havde hun en bunke stempler og en stor tyk bog. Hun havde fået en idé, sagde hun. Hun havde længe drømt om at have en mixed media bog liggende i butikken. Ideen bestod i at hun gerne ville lade en sådan bog gå på tur rundt blandt nuværende og kommende designere, måske endda gæstedesignere. Ville jeg være den første til at tage bogen med hjem?

Det er altid en smule angst provokerende at tage en ny bog i brug, at gøre det for andre øger spændingen en smule. Men selvfølgelig ville jeg det! Det er en kæmpe ære at få lov at være en del af designteamet, og jeg synes det er en fuldstændig genial idé at lave en slags “blå bog” over designerne på den her måde.

Bogen er  den helt store Dina Wakley Mixed Media Journal, hvor der både er sider af akvarelpapir, lærred, hessian og craft papir. En virkelig lækker bog som jeg har stået og savlet over flere gange. Jeg elsker de rå og rustikke look bogen får allerede første gang man åbner den. Tråde fra stofsiderne begynder at trevle lidt i kanterne og den har en virkelig lækker overflade. Siderne i bogen er tykke sådan at man sagtens kan benytte både forside og bagside. Og så føles den bare virkelig skøn – Jeg tror kun det er kreative mennesker som os der forstår sætningen “papiret føles bare virkelig lækkert” og “Jeg skulle lige snuse til den, den er god!” – Begge dele gør sig gældende for den her art journal!

Jeg startede på en af akvarel siderne. Det var den der føltes mindst intimiderende. Jeg er temmelig berejst ud i både akvarel og akvarel papir, og det er rart at starte hvor man føler sig hjemme.

Til denne side har jeg benyttet Prima Concentated Watercolor som jeg har penslet på siden direkte. Ind mod midten har jeg blandet farverne med vand, således at der er mørkest i kanterne og lysest hvor farverne mødes.

Da siden var tør har jeg taget en Tim Holtz Stencil og en grøn Distress Oxide, og lavet grønne skygger både på det grønne felt, men også på det gulve hvor jeg har lavet en meget, meget lys aftegning ved at bruge resten af distress oxide farven i min børste. Jeg har benyttet de nye Lifechanging blending brushes fra Picket Fence Studios.

Jeg har brugt nogle af de skønne stempler fra engelske Visible Image, til denne side har jeg valgt to sæt og kombineret dem til en side som giver mening for mig. Og som samtidig er en påmindelse til alle der får bogen i hånden efter mig.

Teksten har jeg selv skrevet i hånden, klippet ud og limet direkte ind på siden. Herefter har jeg tegnet rundt om tekst stykkerne med en vandfast tusch. Til slut har jeg tilføjet hvide detaljer med en hvid Posca Tusch.

Næste side valgte jeg også at bruge vandfarver på. Jeg havde næsten lige fået fingrene i Prima Concentated Watercolor som jeg stadig var helt oppe at køre over (det er jeg iøvrigt stadig) og derfor havde jeg lyst til at lege videre med dem. Sammen med Gansai Tambi Starry Colors har jeg dryppet, splattet og penslet farven på.

Teksten er endnu et stempel fra engelske Visible Image, og er en direkte påmindelse til Lene! Husk det nu!! <3

Som min sidste i denne omgang valgte jeg at give mig i kast med en af siderne af hessian. Først forberedte jeg siden ved at spartle et lag Modelling Paste på siden, og efterlod en kant hele vejen rundt langs kanten af siden hvor man kan se den rene hessian. Da pasten var tør sprøjtede jeg en smule Distress Oxide Spray peacock feathers på siden for at give den fine blågrønne farve.

For at skabe den lyserøde effekt har jeg endnu en gang haft fat i modeling paste og prima concentrated watercolors. Jeg har ganske enkelt bare blandet de to og spartlet den lyserøde blanding på gennem endnu en Tim Holtz Stencil.

Jeg har stemplet blomster fra Visible Image her og der på siden. Jeg har stemplet med akryl maling for at give et tykt og tydeligt aftryk trods de forskellige strukturer på siden. Det har jeg gjort ved at lægge en klat maling på et stykke acetate og rullet det ud med en brayer, altså en rulle som blandt andet også bruges til gell press. Herefter har jeg taget stemplet, på en akrylblok, og duppet med i malingen. Det eneste der er vigtigt at huske når man stempler med akrylmaling er at man skal vaske sine stempler med det samme efter brug.

Da dette var tørt tegnede jeg nogle hvide detaljer med en posca tusch. Jeg limede nogle gamle sommerfugle fra resteskuffen ind her og der, og tegnede rundt om dem med en sort posca tusch. Jeg ønskede et rustikt look, og derfor synes jeg ikke at det gør noget at det roder lidt på siden.

Til slut har jeg tilføjet nogle Tim Holtz Small Talk word strips og skabt endnu en tekst jeg håber kan inspirere den næste der skal arbejde med bogen.

Jeg glæder mig til at se hvordan bogen kommer til at udvikle sig over de næste måneder og år. Jeg er sikker på at det bliver et helt fantastisk eventyr den kommer på.

Skulle du sidde tilbage med spørgsmål efter at have læst dette indlæg, så smid en kommentar direkte her under, eller kontakt mig på instagram @StampsAreForever.

Smil fra Nadja

Materialer brugt:

Skriv en kommentar