“Megan” med Zig Clean Color Real Brush

“Megan” med Zig Clean Color Real Brush

“Megan” med Zig Clean Color Real Brush

Et af mine favorit stempler, er Julie Nutting dukkerne fra Prima. Ja det er gået hen og blevet en større samling af disse dukke stempler, og flere kommer til hele tiden. Jeg bruger dem til alt muligt. De kommer i min Happy Planner, på kort, gave poser og æsker. Ind imellem laver jeg et par stykker, til at have liggende til senere brug. For mig er det afstressende, at farvelægge dem.

I dag vil jeg vise hvordan jeg farvelægge et af dukke stemplerne “Megan” med Zig Clean Color real Brush. Zig tusserne er mine favoritter, når jeg bruger disse stempler. Jeg kan bedst lide at blende farverne direkte på papiret, vådt i vådt. Man kan også tone farverne ud med vand. Der bruger jeg en pensel, der har en lille vandbeholder på. Bare pas på der ikke kommer for meget vand ud, det kan godt give skjolder. Hav altid en klud klar til at duppe med, hvis det sker.

Stempling

Jeg bruger altid min Buddy stamping tool når jeg stempler, det giver mulighed for et ekstra lag sværte, hvis linjerne ikke blev skarpe nok første gang. Skum pladen skal tages af, så der er plads til det tykke stempel.

Jeg bruger Versafine til at stemple med når jeg ved, at jeg skal farvelægge med Zig tusserne. Stempler et par gange oven i hinanden, så alle linjer er helt skarpe.

Husk altid at bruge noget godt akvarel papir, når der skal bruges Zig tusser. Jeg afprøvede noget 160 gr. papir, det duer ikke. Farverne tørrede for hurtigt, så jeg kunne ikke blende, og fik nogle grimme overgange.

Farvelægning af hudtoner.

Til den lyse hud bruger jeg 69 blush, 71 flesh colour, og til kinder 28 pale pink

Jeg lægger en streg med 69, der hvor jeg vil have skygger. Imens stregen er våd, blender jeg med runde bevægelser indover med 71. Vådt i vådt. Jeg tilføjer lidt mere af 69 der hvor jeg vil have tonen mere mørk. Til sidst kommer jeg lidt af 28 på kinderne, det giver et varmt udtryk på dukkens ansigt. Kommer der for meget af 28 på, blender jeg med 71.

Kjolen

Her har jeg valgt at fremhæve striberne i kjolen. Jeg har holdt den i røde nuancer, da dukken skal pynte på en jule pose til en julekalender. Jeg har brugt 27 dark pink og 25 pink. Igen den mørke langs kanten, og blender ind over med den lyse til jeg er tilfreds. Jeg tager et felt af gangen på kjolen, når jeg blender vådt i vådt på papiret.

De røde striber og toppen er med 24 wine red først, og blender ind over med 22 carmine red (de to røde farver er også perfekte at bruge til nissehuer/tøj). Blonden på kjolen, blev ren wine red 24.

Støvler

På støvlerne starter jeg med dark brown 62 i en fin smal linje, og blender med mid brown 65. Imens farven er lidt våd, laver jeg nogle lysreflekser med brown 60. Sålen bliver helt sort, black 10.

Hår

Håret er altid min udfordring. Jeg syntes det ind imellem kan være lidt svært, at få det til at se “ægte” ud. Så jeg blender farverne, til jeg når et tilfredsstillende resultat. Her starter jeg med brown 60, som er lys, og blender meget lidt af den mørke nuance ind i, mid brown 65. Hvis det ikke er helt som jeg vil have det, blender jeg mere af den lyse, og slutter af med et par streger af den mørke. Men hele tiden er jeg forsigtig med den mørke farve.

Dukken har en stribe henover hovedet, som godt kan ligne et hårbånd/hårbøjle hvis man farver den i en anden farve. Jeg valgte at lade det være en del af håret, da syntes hun ellers blev for “piget”. Det er små ting der gør, at dukkerne ændrer udtryk.

Den færdige dukke

Sådan blev det færdige resultat. Hun er nu klar til, at pynte på julekalender posen. Den kunne også komme på et kort med pynt osv, eller være en del af en side i min Happy planner. Der er mange muligheder.

Det var lidt om hvordan jeg arbejder med Zig clean color real brush. Og lidt om hvordan jeg laver en af Julie Nutting dukke stemplerne. Der er en masse film på YouTube, om hvordan tusserne kan bruges, og hvor forskellige teknikker bliver vist. Jeg sad selv i starten og så dem, imens jeg afprøvede tusserne. Det er en god måde at komme igang på.

God fornøjelse.

Camilla

Skriv en kommentar