Lille gaveæske til mange formål

Lille gaveæske til mange formål

Jeg har efterhånden lavet denne lille æske i mange varianter, og jeg bliver bare mere glad for den som årene går. Den passer til lidt god chokolade, slik eller, en pengegave, men den har også format så den lige præcis passer til et plastikgavekort.

 I dag har jeg forsøgt at lave en lille ”opskrift” som jeg håber I får glæde af.

Æsken består af 3 dele, en kasse med snor/bånd i, et omslag som pyntes og et lille kort til at lægge i æsken. Alle 3 dele kan godt kan være på et A4 ark, men ofte vælger jeg et ensfarvet karton til selve kassen og mønstret karton eller designark til omslaget.

 

Skær alle 3 dele ud efter de angivne mål.

Scorlinjer på kassen laves således; Langs alle fire kanter laves en linje 2 cm fra kanten og en linje 4 cm fra kanten. Når jeg laver den første 2cm inde pladserer jeg mit karton således at jeg stadig kan se 2cm mærket, og når jeg laver den næste 4cm inde lader jeg mit karton lige nøjagtig skjule 4cm mærket (dette gør jeg for at det yderste stykke bliver en anelse smallere end det inderste, det giver mening når vi senere skal folde siderne ind i kassen).

Scorlinjer på omslaget laves på tværs som vist på tegning, med følgende interval fra venstre mod højre; 1cm+6,6cm+2,1cm+6,6cm+2,1cm.

  1. linje efter 1cm,
  2. linje 6,6cm efter første linje.
  3. linje 2,1cm efter anden linje.
  4. linje 6,6cm efter tredje linje.

Indlæg scores på midten og foldes til et lille kort.

 Klip de skraverede områder væk på kassen hvis du ikke allerede har gjort det, og sæt dobbeltklæbende tape på som vist på billederne, lav hul til bånd-strop og sæt et par små tapestykker på hver side af hullet til at holde enderne fast.

 

Når du samler kassen start da med at lime de små ”flapper” fast på endestykkerne så siderne dannes, lim til sidst ombukket ned indvendig i kassen så siderne bliver dobbelte (det er derfor jeg laver den yderste scorlinje lige før 2cm mærket og den inderste lige efter 4cm mærket)

På forsiden af omslaget laver jeg tit en form for rude eller vindue.. her har jeg valgt at sætte et stykke Snevejrs-embosset vellum ind.. Hvis omslaget er lavet af mønster eller design karton gemmer jeg det udstandsede stykke til at sætte på indlæget sammen med lidt matchende pynt. Ruden laver jeg med en passende Die… Det kan være alle former; firkantet, rund, hjerte eller hvad der passer til lejligheden. Lim omslaget sammen med dobbeltklæbende tape.

 

Pynt efter årstid, anledning eller humør.. Jeg har selvfølgelig valgt lidt forskellige julemotiver eftersom det er denne tid.. <3

 

Skriv endelig hvis du har spørgsmål eller kommentarer.

Rigtig god fornøjelse og hygge ved scrapbordet!

Hilsen Helene J


Materialer jeg har brugt:

A4 Karton, hvid, grå og kvist

Diverse karton-rester til udstandsningerne

Kraftig vellum

Embossing folder med snevejr

Dies fra Marianne design:

Mus med tøj og tilbehør, COL1437, COL1438 , COL1439

Rensdyr COL1369

Dies fra Memory Box

Julestjerne, Små stjerner.

Små julemænd (die og stempel som jeg har fået fra Frankrig)

Bånd, bling, chipbord og charms fra skuffen.

Dobbeltklæbende tape.

Lim.

 


 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar