Julie Nutting – Ava

Julie Nutting – Ava

Julie Nutting – Ava

Ava er en af mine absolut favorit dukke stempler fra Julie Nutting. Selvom samlingen er ved at være stor, og  nye kommer til, er det meget ofte Ava jeg bruger. Hun kan laves fin og feminin, til en party pige, hun kan være super simpel og hverdags agtig. Syntes hun er super anvendelig i alle mulige sammenhæng.

Her vil jeg vise hvordan jeg laver hende hvor hun farvelægges med Zig tusser, og standser tøj ud af scrap papir.

Farvelægning

Det første jeg går igang med er altid huden. Det er min base for valg af farver til tøj og hår. Jeg har det bedst med at starte der, der er helt sikkert andre måder at starte på.

Her blender jeg farve i farve, fra mørk til lys (69 blush, 71 flesh color) Jeg lægger mørke skygger og blender dem ud med den lyse farver. Tilføjer nogle rødlige nuancer (28 pale pink) på kinder, ben og arme, for at give det mere varme at se på eller mere liv.

Hår

Når jeg bruger scrap papir til tøjet, farvelægger jeg altid håret inden tøjet limes på. Jeg laver nogle farveprøve streger, eller bruger mit farvekort, til at finde den /de farver der passer bedst til papiret.

Håret er det jeg syntes er sværest at lave. Jeg blender lidt frem og tilbage med mørk, lys, vandpensel, indtil jeg er tilfreds. Eller nogenlunde tilfreds.

Tøjet og tasken

Her har jeg brugt papir fra Julie Nutting, til at standse tøj og taske ud i. I dette sæt følger der dies med. Jeg kan godt finde på at klippe dem ud alligevel, da den er meget nem at klippe. De dukke stempler der ikke har dies til, stempler jeg tøjet på scrap papiret og klipper det ud.

Jeg bruger stort set kun 6×6 scrap papir til tøjet. Størrelsen på mønsteret er gerne mindre på de små blokke, og passer dermed godt til dukkerne.

Skygger

Tøjet bliver lidt mere “livligt” at se på, hvis kanterne bliver sværtet lidt. Her har jeg valgt  Distress Ink i en lidt mørkere tone til at lave skyggerne.

Den færdige dukke

Skoene maler jeg denne gang med en rød Zig tus. Det giver en fin helhed.

Til sidst limet alle dele sammen, til en færdig dukke. Den er nu klar til at blive sat på et kort, en gave pose eller, som jeg ofte gør, i min Happy Planner.

 

Håber du har fået lyst til at finde dine gamle Julie Nutting dukke stempler frem, eller prøve med en helt ny. Det er super hyggeligt, at sidde og lave dem på terassen en lun sommerdag.

God sommer.

Hilsen Camilla

Skriv en kommentar