Happy Planner – Min top 10 liste

Happy Planner – Min top 10 liste

Med en hobby kommer mange “behov”, og vi køber alt muligt ind til det, men meget bliver ikke brugt. Derfor tænkte jeg, at jeg vil give mit bud, på 10 ting som er gode at have. De 8 første ting er dem jeg selv benytter mest til min Happy Planner, de sidste to er rare at have, men ikke et must.

Skrive redskaber:

En god pen er det vigtigste. Det er vigtigt at det er en pen, som ikke går igennem papiret, da begge sider jo skal bruges. Jeg bruger selv en Faber-Castell PITT artist pen str S i sort. Jeg har haft flere forskellige, men syntes denne er bedst for mig.

For at give lidt mere farve på siden, flag ved fødselsdag eller for at fremhæve eks overskrifter, bruger jeg Faber-Castell GRIP FINEPEN 0,4. De fås i mange flotte farve.

Et enkelt tip mere til skriveredskaber er Faber-Castell Pitt Artist Pen. Det er en tus, som jeg bruger til store overskrifter, eller til at farvelægge stempel tryk direkte i min Planner.

Washi:

Jeg bruger ofte Washi på mine sider. Jeg bruger det til at lave vimpler og flag med, til at ramme et felt eller hele siden ind, til at skjule fortrykte motiver og skrift. Jeg bruger både den brede og den smalle washi, og altid syrefri washi. Det er trist at siderne bliver ødelagt med en gullig stribe, fordi at der er syre i washien.

Stickers:

Jeg bruger altid stickers på en eller anden måde, så dem vil jeg ikke undværre. MAMBI laver stickers der passer til de tre størrelser Happy Planner, og der er ved at være et godt udvalg til alle typer layout.

Når jeg laver et layout bruger jeg gerne stickers fra flere hæfter. Jeg bruger gerne stickers til mini i min classic Happy Planner, og omvendt.

Basis redskaber:

Udover en god pen, har jeg tre andre vigtige redskaber. Kniven bruger jeg mest til washi. Holder kniven nede på washien, og river det overskydene af ved knivbladet. Bruger den også til, at skære stickers til på siden. Saksen bruger jeg til at klippe stickers over, f.eks. halvere en blomst, rette til når noget rager ud over er siden. Dobbeltklæbene tape, nogle gange lim, bruger jeg til at sætte billetter, farvelagte stempeltryk eller die cuts og udstandsninger ind med.

Hvide labels:

Når jeg skriver forkert, eller ved de fortrykte helligdage og andet skrift, bruger jeg hvide labels til at skjule det. Jeg bruger det også til at skjule fortrykte mønstre og motiver, der ikke passer til det layout jeg laver på siden. Nogle gange kan washi alene ikke skjule mønstre og motiver, et lag hvide labels puttes på, inden washien.

Stempler:

Jeg bruger ofte stempler i min Happy Planner. Det kan være datoen der skal fremhæves, uge tal, tekststempler ved begivenheder, citater eller motiver. Jeg stempler også på akvarel papir, hvor jeg farvelægger med mine zig tusser. På den måde laver jeg mine egne stickers.

Sværter:

Her bruger jeg mest Versafine, men vær obs på ikke at trykke stemplet for hårdt ned i papiret, da sværten så kane anes på bagsiden. Versafine er super god til tekst stempler, da den er meget “fin”.

Når jeg stempler med farve bruger jeg mest VersaMagic. Den trænger ikke igennem papiret, og fås i mange farver. Ulempen er at der nogle gange skal stemples flere gang ovenpå hinanden. Den skal også tørre, inden gentryk eller en hånd tværer i det.

Stencils:

Stencils er en god måde at dekorere siden med. Det kan være enkelte bokse, i stedet for stickers, eller hele siden. Det gode ved denne form for udsmykning er, at man kan skrive oven på. Det er også en fin måde som nybegynder, at starte ud med, da de fleste af os scrappere har et par stykker liggende.

Jeg bruger distress ink til stencils, har også set nogle bruge distress oxide, men har ikke selv prøvet det. Det er jo bare at gå igang med at farve. Jeg bruger en børste til det, syntes det bliver pænest. Er det en boks der skal farve på, dækker jeg lidt af med washi på min stencil, så jeg får en fin kant.

Punch:

De sidste to stykker værktøj, er ikke meget meget vigtige. Man kan sagtens bruge sin Happy Planner uden, men de kan være med til, at gøre det lidt sjovere.

Den første er hul punchen er fra We R Memorykeepers. Jeg bruger den mest til min mini, når jeg har sat washi over hullerne på siden, og de skal laves igen. Ellers bruger jeg den til ting jeg vil gemme i min Happy Planner, koncert billetter, brochure fra ferien o.l.

MAMBI har lavet to hul punch til Happy Planner, en blå til Classic og en pink til Big. De skulle også kunne bruges til mini, men har ikke selv prøvet.

Jeg har selv hul punchen fra We R Memorykeepers. Der følger almindelige hulpunches med den, og man skal så købe dem der passer til Happy Planner ved siden af. Det gode ved den er, at der er mulighed for få punches der laver andre huller.  Ulempen er at de små punches skal sættes i hver gang, men man vender sig hurtigt til det. Til gengæld er den ikke så tung, som den anden, og den fylder så meget. Min har en lille fejl i vejledningen, om hvor de små hulpunch skal sidde. Jeg har fundet frem til, at disse numre passer bedre: 5-17-30-42-55. Ved ikke om alle har den fejl i vejledningen.

Weekly box punch er den anden, som ikke er super nødvendig i starten. Den er god til rester af scrap papir eller fotos, da den puncher i en størrelse der passer i boksen på det vertikale uge layout. Jeg bruger den også ved de andre uge layouts, og både i mini, classsic og big. Her er der også lavet to størrelser, en blå til classic og en pink til big.

Jeg har tidligere lavet to blog indlæg, om hvordan jeg bruger den.

Det var mine 10 bud på ting, der er gode at have når man starter op med en Happy Planner. Og som i kan se, er det ting de fleste af os har i forvejen. Det gør det lidt nemmere, at starte op med denne hobby. Det er Planner og en god pen, der er det vigtigste, resten kommer hen af vejen.

God fornøjelse

Camilla

 

Her er et udpluk af de materialer jeg har nævnt.

 

 

Skriv en kommentar