Happy planner – hul punch

Happy planner – hul punch

Happy planner – hul punch

I dette indlæg vil jeg vise en nem måde, at pynte et uge layout i en mini. Med en hul punch og lidt washi, kan man forvandle sit layout fuldstændig. Oftest er der påtrykt mønster der hvor hullerne sidder. Nogle gange er det rart, at det forsvinder og man dermed ikke skal lægge sig op af bestemte farver. Hullerne dækkes med washi, og siden kan forvandles. Jeg gør det meget ofte med min mini, da jeg syntes det er en hurtig og dekorativ måde, at pynte min hverdags planner.

Hul punchen er for mig et lige så fantastisk værktøj, som weekly box punch er. Den gør din planner til, andet en kalender. Sæt postkort i fra ferien, projekt life kort med et fint citat på, brochurer fra et museum i. Alt muligt kan blive en del af din planner, uden at det falder ud. Lav ekstra sider til planneren, der kan bruges til julegave lister, og vigtige hobby ønske/indkøbs lister.

Først washi

Ved dette layout starter jeg med, at lægge en bred washi hele vejen rundt på begge sider. Jeg har brugt den lyserøde med hvide blomster fra pakken “Hello Life”. Den passede fint i farven, til blomsterne rundt om citatet i nederste højre hjørne.

Derefter lagde jeg en smal washi, langs den nederste kant og op af begge sider. Det var for at give en mørk kant, så det ikke blev for lyst og lyserødt det hele. Jeg brugte en washi der lå tæt op af den grønne farve på striberne, der deler dagene. Den der passede bedst til  farven, var en med prikker fra den blå pakke med smalle washi (fra me and mig Big ideas). Det gav en fin helhed på siden.

Hul punch

Næste skridt er hullerne i siden. Jeg kan godt lide at lave dem, inden jeg pynter færdig med stickers og/eller stempler.

Der er to hul punches der passer til happy planners paddehatte lignende huller. Den fra samme firma som Happy planner ” me and my Big ideas” (mambi), og en fra “We R memory keepers”.

Da jeg har den fra We R Memory Keepers, laves hullerne af to omgange, da den ikke laver huller langs hele siden. Mambis egen hul punch laver alle huller på en gang.

Siden vendes og resten af hullerne trykkes ud.

Det gentager jeg med den anden side. Og så er siderne klar til stickers.

Stickers

Jeg har valgt nogle grønne stickers, igen fordi farverne passede sammen. De er fra den lille sticker pad “holidays & seasons”. Jeg fejrer ikke Skt. Patricks day, men disse stickers kunne passe ind på en anden måde pga. farven. Efter at den sticker med tekst var placeret, klippede jeg den med kløver over med Weekly box punchen. Den store del blev placeret lidt forskudt under den med tekst. Resten blev gemt til den anden side.

Dato stempling og “lige det sidste”

Uge nummer stempler jeg altid med StazOn, da det kan stemples på nærmest alt. Datoerne (min mini er udateret) er stemplet direkte på papiret. Her har brugt jeg Versa Magik, da det ikke trænger igennem papiret.

På den anden side sætter jeg min kløver rest i hjørnet,vender den lidt så den passer i boksen. Fra en anden sticker pad “make things happen”, finder jeg en tekst der passer fint til siden. Både i farve og det positive budskab. Den bliver sat lidt indover den lille kløver rest,

We R Memory Keepers hul punch

Punchen fra We R memory keepers skal indstilles efter et skema, når den skal bruges. Den består af enkelte små hul punches, der trykkes ned samlet af den sammenklappelige holder. Hullerne laves halvvejs op af siden, hvorefter siden vendes og resten laves. Det kan virke bøvlet, men bliver hurtigt en vane. Jeg bruger min ofte, så kan næsten huske hvordan den skal samles.

Ved indkøb følger der almindelige hul punches med. Dem der passer til Happy Planner købes som ekstra. Ligeledes kan andre hul punches typer købes dertil. Det gør den til en multi hul punch.

Me & my BIG ideas (Mambi) hul punch

Mambis  egen hul punch findes i to størrelser. Pink til Big, og blå til Classic, ligesom farverne ved weekly box punch. Det er en lang punch, hvor man trykker alle huller ud på en gang.  Det er nemt. Det er en punch der fylder lidt, pga længden.

Hvilken hul punch skal man så vælge?

Det er vel lidt en smags sag, om det skal være den ene eller den anden. De kan begge lave huller der passer. Hvor mange stykker papir af gangen kan de klare, må man mærke sig frem. Jeg laver huller i et af gangen (med washi), for at jeg er sikker på hullerne ikke sidder forkert. Det kender vi fra en alm. hulmaskine, når der kommer lidt for meget papir i den, så skrider det nemt. Jeg har den fra We R Memory Keepers af den simple grund, at det var den jeg kunne købe på det tidspunkt. Og nogle gange opstår et behov for et stykke værktøj, som man bare ikke kan undvære eller vente på.

Det var alt for denne gang, om min Happy Planner verden.

Camilla Andersen

Skriv en kommentar