Gel Printing Plate

Gel Printing Plate

Lege med Gel Printing Plates

Jeg har været ved at lege med Gelli Plates. Det er vildt sjovt når man kommer i gang, og det er meget svært at stoppe igen. Man skal lige prøve én gang mere.

Jeg har både den store Gel Printing Plate, og pakken med de tre små. Denne gang er det de tre små jeg har brugt. Der er uanede muligheder med Gel Printing Plate. Og får man lavet noget man ikke kan lide, trykker man det bare igen, så kommer der for det meste noget godt ud af det.

Jeg bruger for det meste akryl maling på mine Gel Plates. Og jeg bruger også ofte stempelsværte fra Archival i forskellige farver. Jeg har også set andre bruge Alcohol Inks på deres Gel Plates, så det kan også lade sig gøre. Jeg gør aldrig mine Plates rene. Jeg tager bare det sidste maling af med et stykke blankt kopipapir, som jeg laver det sidste tryk med. Så plejer der ikke være mere maling eller andet tilbage. Man kan dog få noget til at gøre dem rene med, og det er måske en god ide, hvis man ikke er til alt for meget grisseri. Jeg gør heller aldrig min Brayer ren. Jeg har et stykke papir ved siden af, når jeg bruger mine Plates. Det ruller jeg den bare hen over, hvis jeg gerne vil hav det værste maling af, eller skifte farve.

Jeg bruger ofte bare kopipapir når jeg laver Gel tryk. Men denne gang har jeg brugt Tags. Jeg trykker også direkte i mine artjournals. Jeg har investeret i noget sandwich papir, som jeg også trykker på. Det er godt at lime ind i artjournals med Multi Medium Matte, da det er meget tyndt. Det bruger jeg blandt andet til collage.

Ud over mine Plates, bruger jeg stencils, stempler, bobleplast, Brayer, kam, Palet knive og Gel Press Marking Tools.

Jeg har taget en hel masse billeder af hvordan jeg bruger mine Gel Plates, men jeg har måttet begrænse mig lidt her, så jeg har prøvet at tage de billeder med, der bedst viser processen. Så håber jeg, I får lyst til at prøve kræfter med det selv derhjemme.

Her har jeg puttet maling på, fordelt det med min Brayer og trykt det på et Tag. Det er lidt rigeligt maling herpå. Det er slet ikke nødvendigt med så meget.

 

 

 

 

 

 

Her er jeg fortsat med det maling der var tilbage på min Brayer. Duppet det med bobbleplast og lavet endnu et tryk. Det giver en flot effekt.

 

 

 

 

 

 

Man kan også bruge Stencils. Her har jeg brugt et fra Tim Holtz. De skal helst være tynde for at fungere til det her. Jeg fordeler lidt maling på min Plate med en Brayer, og lægger min stencil over. Endelig kan man også bruge stempler og stempelsværte på min Plate. Det har jeg gjort her. Først har jeg fordelt et meget tyndt lag maling på min plate. Ikke mere end det der sad tilbage på min Brayer efter sidste tryk, duppet med bobbleplast, og derefter har jeg stemplet ovenpå med Archival Ink. Og endelig endnu et tryk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg kan især godt lide den lille runde Gel Plate der er med i 3-pakken. Den bruger jeg ofte i mine art journals.

Jeg vil slutte af med at vise nogle billeder af de tryk jeg fik lavet denne eftermiddag.

 

 

 

 

 

 

 

Mange hilsner Maria

 

 

 

 

Skriv en kommentar