Forårs friskt kort med Prima Watercolor Pans

Forårs friskt kort med Prima Watercolor Pans

Forårs friskt kort

Jeg sad en mørk vinter aften, og længtes efter forår. Det gav anledning til et forårs friskt kort. Stampingbella laver nogle super fine stempler med unge piger/kvinder, og et af dem fandt jeg frem. Det har teksten “life’s too short…. enjoy the ride” hvilket gjorde, at jeg kom lidt ud af min vinterhule.

Papir

Kort basen er 15×15 cm kvist karton, med et lidt mindre stykke 200gr. akvarel papir sat på. Jeg har stemplet med Versafine, og farvelagt med Prima watercolor.

Pensler

Til selve stempelmotivet har jeg brugt to størrelser pensler nr 2 og 4. Til baggrunden har jeg brugt størrelse 4 og 6. de pensler jeg bruger er fra Ranger. Ind imellem har jeg tørret papiret med min Heat it craft tool, så farverne ikke løb ind i hinanden.

Prima Watercolor

Jeg har lige nu 4 æsker, og brugte farver fra alle 4. Ikke fordi det var nødvendigt, da de 12 farver der er i en æske passer super godt sammen. Der er en plade på den enkelte æske, hvor man kan blande de enkelte farver med hinanden, og/eller tilføje vand. Hver farve har et nr.

I min beskrivelse af min fremgangsmåde vil jeg bruge disse numre, derfor for i en oversigt af numre i de 4 æsker jeg har:

Complexion: 12-14-24-31-41-49-87-91-95-98-101-105

Woodlands: 85-86-87-88-89-90-91-92-93-94-95-96

Tropicals: 13-14-15-16-17-18-19-20-21-22-23-24

Classics: 01-02-03-04-05-06-07-08-09-10-11-12

Så går vi igang

Til hendes hud har jeg brugt nr 31, til kinder og farvespil på arme og ben har jeg brugt nr. 41.

Hår er nr. 95 og 91, blendet lidt ind i hinanden.

Nederdel er nr. 03. Den røde farve er først blandet med en del vand, og lagt over det hele. Lige så stille har jeg bygget skyggerne op med en kraftigere rød, et lag af gangen. Men det er den samme røde nr. 03, der er brugt hele tiden. Det samme gjorde jeg med pandebåndet.

Blusen, skoene og blomsten i håret er nr 92. Ved blusen malede jeg de brede striber først, helt mørk blå. Da det stadig var lidt fugtigt, tog jeg en pensel kun med vand, og trak på den måde lidt farve med ind i de lyse striber. Det er det gode ved vandfarver, at en helt mørk farve, kan blive helt lys og sart med vand.

Scooter dæk, sæde, blomster holder, håndtag og fodplade blev malet sort nr 12, blandet med vand de lyse steder.

Fælge blev malet med en meget lidt fortyndet grå nr. 93.

Lygten fik først en svag nr 93, og nr. 07 blev malet henover, for at få fornemmelsen af at det er glas.

Scooteren blev malet med en meget fortyndet gul nr. 05. Der kom skygger på med en kraftigere farvelag fra nr. 05 og nr. 21. Til sidst malede jeg hen over det hele med lidt vand, for at blende nuancerne sammen.

Blomsterne er malet med nr. 09 og 22, og stilkene blev svagt grønne med nr. 06.

Jorden, eller skyggen, under motivet, er der brugt nr. 93. Fra den helt kraftige til den helt udvandet nuance, med pensel nr 6.

Til himlen blandede jeg nr. 07 og 90 på pladen i æsken. Malede med den nye farve lidt tilfældigt på papiret med pensel nr 4, og blended hele tiden med en pensel (nr.6) med vand, så jeg arbejdede våd i våd. Det gør himlen mere levende at se på, da der er så mange nuancer af den samme farve, over det hele.

Det kan være lidt svært at beskrive hvordan man gør, når man arbejder med noget “levende”, som vand er. Man er nød til at prøve sig frem med farve og vand. Duppe vand og farve af med køkkenrulle, hvis det bliver for vådt. Tørre papiret med Heat it/embossing varmetørren, for at undgå, at det hele ikke løber sammen. Men det er sjovt, og jeg kom lidt i forårs humør en mørk januar aften.

 

Forårs hilsen

Camilla

 

Matrialer:

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar