Dies opbevaring og overblik

Dies opbevaring og overblik

Hej Hobitik venner,

I dag vil jeg vise jer hvordan jeg holder styr på hvilke dies jeg har og hvordan jeg hurtigt kan udvælge hvilke jeg ønsker at bruge på et projekt, helt uden at skulle kigge dem alle igennem og have fat i hver enkelt die.

Flere dies kommer i cellofan poser som ikke holder i længden, lukke-klistret bliver svagt og diesne falder ud. De forskellige mærker har forskellige størrelser pakninger og har man ret mange forskellige mærker kommer de hurtigt til at ligge i en stor rodet kasse hvor de forskellige størrelser gør det svært at finde lige den man leder efter. Derfor bruger jeg Stamp and Die Storage lommerne fra Avery Elle.  Lommerne kan fås i forskellige størrelser. Jeg bruger small og medium.

På billedet herunder har jeg valgt at lægge et stykke gul karton i lommen. Jeg farvekoder nemlig alle mine lommer således at en gul lomme betyder at disse dies er natur, blade, græs osv. En blå lomme betyder at det er border dies, en grøn betyder nesting dies, altså f.eks cirkler der passer inden i hinanden og en lyserød betyder tekst. På den måde er det nemt at finde hen til den katagori jeg leder efter.

Ud over at jeg farvekoder mine lommer med dies, så har jeg også lavet mig et system hvor jeg på små tags har limet udskæring fast. Når jeg så sidder med et projekt og tænker at jeg f.eks mangler nogle små blade, svampe eller andet, så kan jeg lynhurtigt se hvad jeg har af forskellige ting uden at jeg skal have fat i kassen med dies og kigge dem igennem. Det finder jeg utrolig tidsbesparende. Det gør det nemlig også nemt at se størrelsen og vurdere om dien passer. Billederne på poserne med dies passer nemlig ikke altid med den reelle størrelse.

Og nogle gange støder man ind i dies der ikke umidlbart ligner det færdige resultat. Som f.eks med svampene her. Jeg havde længe kigget på dem i butikken hos Hobitik og jeg kunne simpelthen ikke regne ud hvad det skulle forestille, men da jeg først fik set hvor fantastisk skønne de små svampe var, så var jeg helt solgt!

Bag på hver tag har jeg skrevet mærke og navn på dien. Når jeg har mærket ved jeg også hvad jeg skal kigge efter når jeg keder efter lommen. Jeg beholder nemlig som minimum en lille del af den oprindelige indpakning i mine lommer for at kunne huske mærket. Vi er så søde til at hjælpe hinanden i den her hobby og det sker ganske ofte at jeg bliver spurgt hvilke materialer jeg bruger, og så er det rart at have skrevet mærket ned på mine tags og at kunne finde dem i lommerne med diesne.

Har du et tip til opbevaring af stempler og dies, så smid endelig en kommentar. Jeg elsker at finde nemmere løsninger – Og jeg mangler stadig en god og nem måde at opbevare mine stempler.

Smil fra Nadja

En kommentar til “Dies opbevaring og overblik

  1. Fantastisk system. Det må
    Jeg lave når engang jeg kommer i orden i det nye hus og kan få
    Orden i mine scrap ting. Tak for fiffet

Skriv en kommentar