Altenew Skønne Ninjaer med Nadja

Altenew Skønne Ninjaer med Nadja

Halløj Hobitik-venner

Jeg har fået æren af at være designer her på Hobitik Bloggen i dag, til det har jeg valgt at lave fire skønne og meget simple kort med Altenew Ninja Invasion Stampset og tilhørende dies.

Min personlige stil vil jeg beskrive som en blanding af simple kort, med pangfarver og en masse “svineri” i form af splatteri med både vandfarver, alkohol, maling og glimmer. Så i dette mit første indlæg som gæstedesigner vil jeg invitere jer med på en gennemgang af hvordan jeg ved at bruge få, simple virkemidler laver skønne kort med massere af liv. Denne gang endda stort set uden brug af farvelægning med markers.

På billedet herunder kan man få et lille overblik over materialerne jeg har taget i brug.
Alle kan findes hos Hobitik.dk og jeg vil løbende sørge for at indsætte links til de viste materialer.

Step 1:

Jeg har forud for dette punkt skåret et stykke akvarel papir til A6 størrelse, da denne skal danne baggrunden på kortet.
Som farve til baggrunden har jeg valgt at bruge Distress Re-inkers i farven Picket Raspberry. Grunden til at jeg har valgt at bruge Re-inkers er, at de er fantastiske at bruge som flydende vandfarve. Selve farven er ufortyndet en olieagtig væske, men blander man den op med vand kan man få alt fra helt mørke nuancer til helt lyse. Jeg har brugt to dråber Picket Raspberry blandet med 8 dråber vand til denne nuance.

 

Den opblandede vandfarve dupper jeg på papiret i nederste højre hjørne og ind mod midten. Jeg ønsker at klatten skal være tilfældig og ikke for pæn, så det gør ikke noget at der kommer ujævne plamager i takt med at papiret tørrer op igen.

Når jeg er tilfreds med størrelsen på min farveklat, væder jeg penslen igen og slår på den med en finger, sådan at vandfarven sprøjter fra penslen i små fine dråber. Jeg er vild med det tilfældige og rustikke look det giver.

Tip:
Når man arbejder med vandfarve har papiret det med at krølle når det tørrer op. Derfor kan det være en god ide at tape det fast til et fast underlag og lade det tørre langsom op der. I bedste “tvkøkken-stil” har jeg selvfølgelig lavet en stak baggrunde inden jeg lavede denne step-by-step fotoguide. Til det brugte jeg min Tim Holtz Glass Media Mat og tapede mine baggrunde fast dertil med den lækre blå malertape fra 3M. Herefter farvelagde jeg 8 baggrunde og stillede pladen ud i solen for at tørre langsomt, men ikke for langsomt (det rækker tålmodigheden ikke til)

Step 2:

I næste trin har jeg valgt at give baggrunden ekstra liv ved at tilføje et lækkert mønster med Distress Oxide og en blonde Stencil.

Jeg har tapet en blonde stencil fra Tim Holtz mini set 26 hen over min farveklat. Jeg har valgt at bruge Distress Oxide Milled Lavender da den er en lys lilla og derfor vil give et lysere skær på min pink farveklat, men stadig kunne ses på min hvide baggrund.

Tip:
Jeg bruger oftest makeupbørster når jeg skal blende farver sammen. Makeupbørsterne har små fine hår der gør det nemt at lægge farver på uden at få hårde og markante overgange mellem farverne eller hvor farven møder baggrunden. Denne børste er en billig model, den fungerer godt nok indtil Hobitik får dem der er specielt fremstillet til vores hobby hjem. Endnu et tip er at duppe farven af i låget på stempelsværten, på den måde fordeler farven sig bedre i børsten, og bliver ikke så kraftig når man sætter børsten mod papiret første gang. Man kunne sagtens gøre dette på et stykke restepapir, men ved at gøre det i låget kan man bruge farven igen hvis man kun skal have en lille smule på børsten næste gang. Dette tip kan også bruges med Ranger Blending Tool.

Det kan være svært at se igennem stencilen, om man har fået nok farve på fra en start, og man kan derfor nemt komme til at give for meget. Jeg gør det at jeg giver et meget tyndt lag ad gangen, sådan at jeg stort set ikke kan se nogen farve, så løsner jeg tapen i et af hjørnerne og ser efter om jeg er tilfreds med resultatet. Hvis ikke giver jeg blot lidt mere farve indtil jeg er tilfreds.  Dæmpet, blødt og stadig utrolig udtryksfuld. For meget kan også skabe for meget forvirring på baggrunden.


Step 3:

I tredje trin har jeg bragt stemplerne i spil. Til denne guide har jeg valgt udelukkende at bruge den ene af de skønne Ninjaer.
Som det kan ses på billedet herunder er dette stempel designet til udelukkende at bruge med farvede stempelsværter. Hver Ninja kommer med en helkrops figur, hvortil der findes små stempler der kan bruges til ansigt, hænder, bælte og våben. På pakken er det tydeligt at se hvilke dele der hører til hvilke ninjaer.


Jeg har valgt at stemple min ninja med StazOn Jet BlackNeenah Solar White papir, det har jeg valgt at gøre da Neenah papiret har en helt glat overflade, og det derfor er nemmere at stemple et masivt, skarpt stempel derpå end hvis jeg f.eks havde valgt at bruge akvarel papir.


Herunder ses tydeligt hvilke dele jeg skal bruge for at stemple maske, hænder og bælte på lige netop denne figur. Det har jeg dog valgt ikke at gøre, forklaringen kommer om et øjeblik. Alt der skal bruges til hver enkelt figur er at finde inde i den samme “boble” markeret på plastikken i stempelpakken. Utrolig nemt og jeg er vild med ideen.

I stedet vælger jeg at finde den tilhørende die og udstanse figuren som den er. Igen er den blå tape en lifesaver!

Nu hvor min Ninja er udstanset kan jeg tydeligt se hvor hænderne skal være. Da jeg desværre ikke har en stempelsværte der gør sig godt om hudfarve har jeg i stedet valgt at farvelægge ansigt, hænder og bælte med mine Zig Clean Color Real Brush vandfarve tusser, i farven 071 (Flesh color) og til bæltet 025 (Pink)

Step 4:

Nu skal kortet samles og have de sidste detaljer. Jeg er sikker på at alle udemærket er klar over hvordan en baggrund limes på en kortbase, men jeg har valgt at tage dette trin med alligevel, da jeg gerne vil komme med et par tips undervejs.


Jeg er tilhænger af flydende lim. Det er ikke altid at jeg rammer helt perfekt i første omgang når jeg limer noget, det sker jævnligt at tingene sidder en smule skævt, og med den flydende lim har jeg lidt tid til at rette tingene ind på plads mens limen stadig er våd.

Tip:
Er din vandfarve baggrund blevet en smule krøllet mens den har ligget til tørre, så kan du med fordel bruge den flydende lim. Giv baggrunden et fornuftigt lag lim med ca. en-to cm mellemrum på hele bagsiden, og lim den så på din kortbase. Dette gøres inden baggrunden pyntes. Brug så en fast flade til at give et jævnt press på hele kortet mens det tørrer. Jeg bruger selv en ubrugt Big Shot akryl plade. På den måde trykkes den krøllede baggrund flad samtidig med at limen tørre og kortbasen vil som oftest holde baggrunden flad herefter.

Tip:
Ruller med 3D tape er utrolig smarte, men tit for brede til at tape små detaljer fast med. Derfor gør jeg det at jeg med en hobby skalpel skærer ned i tapen mens den stadig er på rullen, og deler på den måde rullen i tre. Skalpellen er ikke dyb nok til at gå hele velejen igennem rullen, så i takt med at jeg bruger af rullen skærer jeg løbende i de samme riller jo længere jeg kommer ned. Dette er også en fordel hvis man skal bruge 3D tape til shaker kort med smalle sider.

Nu klipper jeg små passende stykker af min 3D tape og taper Ninjaen fast, inden jeg med en akryl klods stempler teksten på mit kort. Jeg vil egentlig helst bruge min Stamping Buddy Pro, men den var der ikke plads til på billederne, så for syn skyld får I lige en akrylklods, og heldigvis gik det godt denne gang, men det sker oftest at jeg stempler skævt eller ikke får fordelt sværten lige når jeg bruger klodsen, derfor anbefaler jeg altid at bruge en Stamping Buddy til tekster og finere detaljer. Specielt når der stemples på akvarel papir og med hurtigtørrende sværte.


Så skal der pyntes. Baggrunden til dette kort er i sig selv så levende at jeg har valgt kun at pynte med Nuvo Drop. I første omgang valgte jeg at bruge den nye Nuvo Stone Drops i hvid, som jeg synes er mega lækker! Og en Nuvo Crystal Drops i pink.


Men så besluttede jeg mig for også at give den gas med Nuvo Crystal Drops Morning Dew som tørrer klar op og ligner små vanddråber.

Tilbage er nu bare tørretiden.

Herunder kan I se billeder og en kort beskrivelse af alle fire kort som er kommet til live med Altenew Ninja Invasion sættet.


Kort 1: Materialer brugt til dette kort er beskrevet løbende i step-by-step guiden.

Jeg er helt vild med denne ninja, dette kort er lavet til min søn der afslutter folkeskolen i år, men jeg kunne også sagtens forestille mig at bruge stemplet til en konfirmand eller en kollega. Specielt med en håndskrevet (eller udprintet) overskrift i stil med “Konfirmand i dag, Ninja for altid!” 

Kort 2 er lavet på nøjagtig samme måde som i guiden.
Baggrund: Distress Re-Inker Salty Ocean
Stencil: Tim Holtz Stencil mini set 37
Distress Oxide: Salty Ocean
Nuvo Drops: Glow in the dark. Nuvo Crystal Drops Blue Crush. De virker utrolig godt, lyser længe og er bare generelt mega fede. Mine unger elsker dem! (Og det gør jeg også, haha!)

  

 Kort 3 er igen lavet som i guiden, med disse materialer
Baggrund: Distress Re-Inker Twisted Citron
Distress Oxide: Twisted Citron og Lucky Clover
Nuvo Drops: Nuvo Crystal Drops Morning Dew
Tekst: Concord & 9th Double Cut Alphabet

Kort 4 er lavet som kort 1, jeg har blot brugt Distress Oxide Salty Ocean i stedet, og teksten er stemplet på Neenah Solar White, bag ved teksten har jeg limet silkepapiret som var pakket om min seneste ordre fra Hobitik.

Tusind tak fordi jeg måtte dele lidt af min passion med jer!

Smil fra Nadja
IG & FB @StampsAreForever

 

 

 

Skriv en kommentar