Årets første Studenterkort!

Årets første Studenterkort!

Sommeren skydes i gang.

Den sidste tids dejlige dage med solskin og varme, leder natuligt tankerne hen mod sommer og dermed også den kommende studentertid. Derfor har jeg lavet en lille serie af kort og tags med fine Studenter huer på, til alle de glade unge mennesker som vi snart skal fejre.

Jeg er jo helt tosset med de fine små dies fra det Franske 4Enscrap og har da osse brugt en del af dem til at pynte denne Studenter serie med. Derudover har jeg lavet shakerkort for allerførste gang – og det bliver bestemt ikke sidste gang. Ved egentlig ikke hvorfor jeg ikke har lavet dét før, men bedre sent end aldrig. I får et enkelt detalje billede, hvor jeg har lagt fyld i shakeren, micro perler, små stjerner og trekanter skåret med en die fra Marianne Design, men du kan jo bruge lige nøjagtig det, som du synes om.

Alle kortene er lavet på 10 x 10 kortbase i mørk kvistkarton fra Papermania. Det hvide småmønstrede papir er denne blok fra Marianne Design. Derudover har jeg brugt ensfarvet karton i mørkrød, kobboltblå og marineblå. Både kvadraterne og hullerne til shakeren er dies fra Marianne Design. Den fine hue er lavet af DixiCraft. “Student” teksten er fra Dan Dies. Fjerene finder du her tillige med aksene, blomstergrene og de små bærgrene, alle 4 fra 4Enscrap.

 En lille tag til roserne.

Straks jeg så dette kuffertmærke vidste jeg bare at det skulle hjem til mig. Den er blevet til tags på studenternes roser. Mærket er igen 4Enscrap som har lavet endnu en “elskelig” die. De matcher kortene, er meget enkle i mørk kvist med hue og  “Tillykke” tekst. Bagpå er der plads til at skive en kort hilsen eller bare dit navn.

 

Det med farverne!

Der er altid nogen som er i tvivl om farverne, så derfor opsummerer jeg lige de mest almindelige her:

  

Mørkrød er farven til den oprindelige gymnasie student i dag kaldet STX. HF Studenten, som også går på det almene gymnasie får lysblåt/dueblåt bånd på huen.

 

  

Koboltblå er båndet på handelsstudenternes hue. Denne eksamen hedder HHX.

 

  

Marineblå hører til HTX studenterne og de har læst og lært på de Tekniske gymnasier, det der førhen hed Teknisk Skole.

Derudover findes der efterhånden et væld af varianter til rigtig mange uddannelser. Kald mig bare gammeldags, men jeg forbinder nu stadig studenterhuerne til de gymnasiale uddannelser, selv om jeg har stor respekt og anerkendelse for den indsats, der i dag skal til for at erhverve sig enhver uddannelse, det være sig boglig såvel som håndværksmæssig.

Tak fordi du kiggede med, håber mine ideer har givet dig lyst og inspiration til at gå i gang årets studenterkort!

Glade hilsner fra Helene

 

 

 

2 kommentarer til “Årets første Studenterkort!

  1. Superfine kort. Dejlig anderledes.
    Mht. din kommentar under HTX, så findes Teknisk Skole stadig og er en erhvervsuddannelse. HTX har aldrig været Teknisk Skole, men mange HTX gymnasier er administrativt knyttet til Tekniske Skoler. Hvis man skal nævne et “før”-navn må det være “Teknisk Gymnasium”.
    Men dejligt at du nævnte alle fire og med de rigtige farver. Det ses ikke så tit. Tak for det og tak for god inspiration.

    • Mange tak Pia for din dejlige og oplysende kommentar, jeg elsker mangfoldigheden i vores hobby og det glæder mig at vi alle kan inspirere hinanden. Herligt at få min misforståelse omkring HTX og de tekniske skoler rettet :-). Jeg oplever ofte forvirring omkring farverne, mest de blå, så derfor tænkte jeg at det måtte være “nyttig viden”
      MVH Helene.

Skriv en kommentar