5 små hurtige…

5 små hurtige…

Mon ikke vi alle kender det.. man står lige og mangler et lille kort i sidste øjeblik.

Efter et par måneder med julekort og klipperier, har der samlet sig lidt rester i en lille kurv jeg har stående på mit arbejdsbord… udstandsninger der blev til overs, rester og fraklip af både mønstret og ensfarvet karton.. Disse rester har jeg her forsøgt at finde anvendelse for i de små og enkle kort som jeg viser i dag.

Alle 5 kort er lavet på str. 10×10, på de hvide har jeg lagt et kvadrat(pynteflade) i kvistkarton på. Når jeg pladserer større flader som skal sidde lige, gør jeg altid sådan her:

På bagsiden sætter jeg dobbeltklæbende tape rundt langs hele kanten, derefter en lille smule lim i midten, så pladserer jeg det på mit kort mens beskyttelseslaget stadig sidder på det dobbeltklæbende.. limen i midten gør at jeg kan justere pladseringen indtil jeg synes det sidder helt lige.. når jeg så kan mærke at limen begynder ”at binde” fjerner jeg forsigtigt beskyttelsesstrimlerne fra tapen og min ”pynteflade” sidder helt lige og helt fast.

På bagsiden sætter jeg dobbeltklæbende tape rundt langs hele kanten, derefter en lille smule lim i midten, så pladserer jeg det på mit kort mens beskyttelseslaget stadig sidder på det dobbeltklæbende.. limen i midten gør at jeg kan justere pladseringen indtil jeg synes det sidder helt lige.. når jeg så kan mærke at limen begynder ”at binde” fjerner jeg forsigtigt beskyttelsesstrimlerne fra tapen og min ”pynteflade” sidder helt lige og helt fast.

Det første kort får en klokke fra Marianne Design, en lille rest perlemorskarton fik et ”Glædelig Jul” stempel, sløjfe på klokken, et par stjerne og lidt bling hvis man er til det.

Til det næste har jeg bare klippet 2 trekanter af en rest grøn karton (har brugt den spidse vinkel på en tegnetrekant som skabelon), smurt lidt lim på spidserne og dyppet i guldglimmer og en guldtråd rundt om det. Jeg starter med at stemple ”Glædelig Jul” inden jeg limer træer og stjernene fast.

 

Tredje kort er en fin lille doily fra Crealies standset ud i en flot blå foliekarton, pyntet med et par stjerner og ganske lidt bling.. Glædelig jul er igen stemplet på et stykke perlemorskarton.

De sidste 2 kort er lavet direkte på 10x10cm kort i kvistkarton

Jeg starter igen med at stemple ”Glædelig Jul” direkte på kortet. Jeg bruger min Misti… så teksten står ens på begge kort, men også fordi jeg kan stemple oveni, hvis det der mangler lidt sværte efter første tryk

Det ene kort får 2 små pakker, lavet at en rest mønsterpapir klippet i passende str. (3,2×2,2cm og 2,2×1,8cm) Størrelsen er lidt tilfældig alt efter smag og evt. mønster på papiret. En guldsnor rundt om bindes til sløjfe i toppen. Pakkerne sættes fast med 3D puder, pynt af med et par matchende bling palietter eller halvperler

Det sidste kort er med et dobbelthjerte, pyntet helt enkelt med en dobbelt sløjfe i guldsnor og jutesnor og to små bjelder.

Jeg håber I har fået lyst til at lege lidt med Jeres rester; og fået mod på at lave kortet selv.. også selv om det er i sidste øjeblik og tiden er knap..

Husk at de viste kort kun er eksempler, du kan sagtens bruge andre udstandsninger eller udklip.. det er kun din fantasi som sætter grænserne!

Skriv endelig hvis du har spørgsmål eller kommentarer.

Rigtig god fornøjelse og glem ikke Juleregel nr.1;

“Selv om det er Jul må man godt hygge ved scrapbordet”

Rigtig Glædelig Jul til Jer Alle

Hilsen Helene 


Jeg har brugt:

4×4” Cards/Envelopes, Hvide og Kvist

Diverse karton-rester til udstandsningerne

Blå og rød folie-karton

Glimmerguld-karton

Dies:

Klokke fra Marianne design

Doily fra Crealies, Xtra102

Stjerner fra Memorybox

Hjerter fra (mon ikke Hobitik har en hjertedie 😉

Label-die

Bånd, snor bling, og charms fra skuffen

Guld-glimmer

Dobbeltklæbende tape

Lim

Dobbeltklæbende tape 6mm

Lidt 3D puder

Hobitik.dk

Skriv en kommentar