Sådan griber du et PL projekt an

I dette blogindlæg vil jeg fortælle lidt om min proces når jeg laver Project Life. Det kan gøres på utallige måder. Og jeg gør det ofte selv meget forskelligt. Nogle gange beskærer jeg billederne, så der er plads til rammer rundt om dem alle sammen. Det ser vildt flot ud. Andre gange gør jeg det ikke. Denne gang har jeg ikke gjort det. Nogle gange pynter jeg vildt meget. Andre gange ikke så meget. Denne uge, som jeg vil dele med jer, er pyntet lidt. Al den pynt jeg har brugt denne gang er fra Freckled Fawn, men tit og ofte er den pynt jeg bruger hjemmelavet. Enten die-cuts eller ting jeg har punched ud. Ind imellem bruger jeg Projecct Life kort, som jeg klipper ud og pynter med.

Nogle af de ting jeg ikke kan undvære til Project Life er: Kort. Enten fra kits eller hjemmelavede. Bogstaver (tal). Enamel dots eller anden små-pynt. Labels.Det værktøj jeg bruger er: Skæremaskine, saks, taperunner, lim, sort pen og dato-stempel (rollerstamp).

Jeg har selv lavet skabeloner af de pageprotecters jeg bruger mest. Det er Design A og Design D (insert). Dem bruger jeg til at ligge mine biller op på, når de er beskåret, for at se hvordan de bedst kan være der.

Jeg starter med at beskære mine billeder. Jeg får dem printet i Bilka, da jeg desværre ikke har en fotoprinter selv. Det er vist også noget billigere end at printe selv, men man skal jo lige have tålmodighed til at vente på dem.

 

Når billederne er beskåret, ligger jeg dem ud på mine skabeloner, for at være sikker på, at de kan være der alle sammen. Det er også her jeg finder ud af, om der er brug for en insert eller ej. (Det er der for det meste!)

 

Nu er det tid til at finde de kort frem jeg vil bruge. Jeg kigger ofte på mine billeder for at se, om der er nogle farver der dominerer, men andre gange har jeg kort jeg vil have brugt op, og andre gange igen er der et kit jeg har lyst til at arbejde med. Denne gang valgte jeg at bruge kort fra Becky Higgins, da jeg har vildt mange af dem, og gerne vil have dem brugt. Jeg sørger altid for, at kortene på mine sider passer sammen, og er det muligt, vil jeg gerne have enkelte ens kort på opslaget så der er en sammenhæng.

Når kortene er fundet, klistrer jeg billederne fast. Og jeg ligger pynt og labels ud, uden at sætte det fast for at få det til at passe. Når alt ser fint ud, bliver det sat fast, og jeg skriver min journaling. Jeg ville egentligt gerne skrive min journaling på computer, og så printe det ud på mine kort. Det ser vildt fedt ud, men jeg får det aldrig gjort på den måde, da jeg simpelthen syntes det er for besværligt. Det er meget hurtigere at skrive det i hånden.

Hvis der er en insert i ugen, laver jeg oftest den først, og selve siderne bagefter. Sådan fungerer det bedst for mig, men andre kan jo have det på en helt anden måde. Project Life er meget individuelt tror jeg. Når der er en insert i min uge, laver jeg en lille tab til den, så den bliver mere synlig. Jeg har i denne uge bare skrevet ugenummeret på den. Andre gange skriver jeg en slags overskrift, som beskriver hvad inserten handler om. 

Der er mange billeder i dette blogopslag. Jeg har prøvet at tage trin-for-trin billeder, for at vise hvad jeg gør. 

Til slut har jeg taget billeder af mine sider, og nogle enkelte close-ups af nogle af mine færdige kort. Så er det nemmere at se hvordan det ser ud. De billeder jeg har tager ved det bord hvor jeg sidder og arbejder er desværre ikke så gode på grund af lyset. Men man kan se hvad der sker.

Jeg håber med dette indlæg, at have inspireret til at flere får mod på Project Life. Jeg er vild med at lave det. Og jo mere man laver det, jo hurtigere går det. I starten optog Project Life det meste af min scrapbooking tid. Det gør det slet ikke mere. Så øvelse gør mester. 

God fornøjelse

Mange hilsner fra

Maria


Materialer:

                     

Skriv en kommentar